Симптоми защемлення сідничного нерва і допомога при цьому

Деякі з фізіологічних проблем трапляються частіше за інших, через що частина людей відноситься до них цілком спокійно, хоч і дивується, що з ними це все ж сталося. Саме до такої дивної категорії можна віднести ішіас, чим страждає практично кожна десята людина.

Сам сідничний нерв є одним з найдовших в організмі, і бере свій початок від низу спини, закінчуючись в області п'ят, відповідно, якщо з ним трапляється якась проблема це обов'язково відображається на фізичному стані людини.

З його допомогою людина власне може нормально рухати ногами, але як тільки сам нерв пошкоджується, або виявляється затиснений, починаються проблеми (початок всіх неприємностей відбувається саме в його початковій точці, тобто в області попереку).

Защемлення відбувається, коли виступаючий міжхребцевий диск тисне на нерв, через що людина відчуває біль різного ступеня в області попереку, яка так само віддається на одну з ніг, а то і на обидві. Сама проблема, тобто защемлення, може провокуватися різними обставинами, від механічної травми хребта до серйозного захворювання або незручного повороту.

Як розібрати що біль - наслідок саме защемлення нерва

  • Хворобливі відчуття зачіпають виключно одну ногу;
  • Власне больові відчуття ніби розтікаються від попереку по всій нозі, а найбільш боляче буває в області гомілки або задньої частини стегна;
  • Самі больові відчуття бувають досить різні, у кого-то вони відчуваються печіння, у кого-то схожі на розряд струму, а іноді просто прострілює і відпускає;
  • Крім болю можуть бути оніміння і поколювання в м'язах. У більшості випадків людина не може нормально пересуватися і виконувати рухи в звичній їх амплітуді;
  • Особливо сильно біль проявляється під час якихось певних рухів, а в стані спокою може затихати.

У більшості випадків такі «напади» носять тимчасовий характер і проходять протягом декількох днів або тижнів, однак якщо за цей час поліпшень не сталося, то рекомендується обов'язково звернутися до лікаря.

Особливими показаннями для цього можна вважати

  • Больові відчуття не зменшуються і зовсім не проходять, не дивлячись на час і лікувальні заходи;
  • Якщо з кожним днем ​​біль тільки збільшується, а рухатися стає абсолютно неможливо;
  • Напади повторюються дуже часто і сильно;
  • Звернутися для початку рекомендується до терапевта, щоб він міг провести огляд і порадити, до якого лікаря звернутися для вирішення проблеми.

У швидку рекомендується звертати якщо:

• Біль з'явилася раптово і дуже сильно, а нога і спина не тільки болять, а й починають німіти;
• Біль проявилася після отримання серйозної травми або небезпечних обставин;
• Якщо біль супроводжується втратою контролю над сечовим міхуром і кишечником.

Що стосується лікування, то до медикаментів і хірургії вдаються тільки тоді, коли защемлення стає небезпечним для життя. У всіх інших випадках необхідно користуватися розігріваючимимазями, компресами, обов'язково розтяжкою і знеболюючими (якщо на перших порах все дуже сильно болить).

Рейтинг:
0.0 / 0
Просмотры:
1351
Теги материала:
защемлення, сідничний нерв
Категории материала:
Здоровье
Источник:

Комментарии к материалу (0)

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]