Як пережити розлучення з дружиною: поради психологів

Розрив відносин – це дуже боляче. Кожна людина справляється з цим так, як вона може: хтось проводить дні наодинці і плаче в подушку, а хтось починає жити наново і радіє кожному моменту.

Багато хто звикли вважати, що чоловікам плакати і страждати з якогось приводу недозволено, вони старанно приховують у собі всі емоції, але якщо людина на вигляд серйозна або спокійна, то це не означає, що їй зовсім не боляче. Якщо трапилася така ситуація, то підберіть найкращого психолога онлайн, який дасть правильні поради та допоможе подолати складний період.

Як переживають чоловіки

Будь-якому чоловікові буде важко після розлучення з коханою дружиною, особливо якщо до цього вони мали теплі любовні стосунки. Йому нелегко знову влитися у звичне русло.

Психологи звикли розділяти період після розставання у чоловіків кілька умовних стадій. На самому початку вони, як і жінки, не можуть усвідомити факт розлуки. Їм важко сприйняти це серйозно.

Трохи пізніше чоловіки починають відчувати злість на колишню другу половинку через те, що вона так несправедливо поставилася до нього. Навіть якщо сам чоловік винен у розлученні, він все одно спочатку відчуватиме по відношенню до жінки негативні емоції.

Наступний період характеризується усвідомленням того, що відбувається. Чоловік розуміє свої помилки, починає тверезо оцінювати ситуацію, боїться майбутнього. Він не знає, як жити далі, як справлятися з усім цим самотужки, адже поруч більше не буде коханої жінки. У такі моменти чоловік гостро потребує допомоги психолога.

І остання стадія – смиренність. Через кілька тижнів або навіть місяців біль поступово вщухне, і чоловік зможе по-іншому поглянути на життя. Він буде відкритий для нових стосунків.

Якщо почуття не пішли

Навіть якщо на вигляд чоловік висловлює байдужість до жінки, це зовсім не означає, що він нічого не відчуває до неї. Якщо почуття досі присутні, психологи рекомендують якнайшвидше позбавлятися їх у вигляді їх висловлювання. Якщо хочеться кричати чи плакати, то не варто собі в цьому відмовляти. Сльози не є ознакою слабкості.

У жодному разі не потрібно відмовлятися від підтримки друзів чи родичів. Можливо, варто разом зібратися і обговорити ситуацію, що склалася, прислухатися до їхніх порад. Можна написати прощальний лист колишньої пасії і висловити весь біль, який скупчився в душі після розлучення.

Дружина змінила

Розрив через те, що дружина змінила, вважається найболючішим для чоловіка. У деяких може початися депресія, хтось просто мучитиметься один, адже зрада сильно б'є за самооцінкою чоловіка. У такі періоди не слід забувати стежити за своєю зовнішністю, не запускати себе, займатися спортом. Рекомендується приділяти більше часу заняттям улюбленою справою, спілкуванню з новими подругами та старими друзями.

У спробі заглушити біль після розлучення не слід зловживати алкоголем та цигарками. Вони тільки погіршать ситуацію і не зможуть допомогти так, як хороший психолог.

Після розлучення у чоловіка починається нове життя. Незважаючи на складність усієї ситуації, йому потрібно постаратися знайти в собі сили жити далі, відпустити ситуацію та пробачити колишню дружину.

Рейтинг:
5.0 / 1
Просмотры:
11259
Категории материала:
Советы
Источник:

Комментарии к материалу (0)

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]