Як медитація збільшує усвідомленість та майндфулнес

У сучасному житті люди відчувають надмірну кількість стресів, які негативно позначаються на фізичному та психічному здоров'ї. Однак це не означає, що не можна взяти ситуацію під контроль і самостійно за допомогою медитативних практик mindfulness знайти емоційний спокій.

Важливо навчитися правильно медитувати і дуже добре, коли є доступ до гарних вчителів, які можуть з цим допомогти. На жаль, більшість людей називають медитацією посиденьки в позі лотоса із заплющеними очима та спробами занурення у транс. А транс це не медитація, як і напівсон, в який просто може йти людина від нудьги, коли сидить зі складеними ногами і думає, що медитує.

Практика усвідомленості

Практика усвідомленості це особлива медитація, яка дозволяє не лише позбутися постійних стресів, а й навчитися контролювати свої страхи чи нав'язливі ідеї. Саме вона рекомендується для набуття стресостійкості, зменшення тривожності і навіть збільшення навченості.

Медитативна практика усвідомленості - це усвідомлене керування мозковими процесами. Вона ґрунтується на концентрації на власному диханні. Це основний секрет.

Фокусуючись на вдиху та видиху, людина медитує, очищає своє мислення від емоцій, набуває духовної гармонії. Найголовніше, уникати занурення у транс. Мозок не повинен спати. Також не рекомендується нав'язливо викликати приємні відчуття мурашок по шкірі або відчуття ширяння над землею.

Якщо пояснювати зрозумілішими словами, людина тренує деякі відділи свого мозку, які відповідають за страхи, стрес, негативні емоції. Це досягається шляхом прислуховування до власного дихання, яке має свій внутрішній звук та резонує.

А не рекомендується викликати приємні відчуття для того, щоб не торкатися непотрібних відділів мозку. Адже за приємні відчуття відповідає дофамінова підсистема. А дофамін – це гормон задоволення.

Медитація прокачує мозок

Тобто, підбиваючи підсумок, практикуючи майндфулнес, людина прокачує свій мозок. Так само, як під час занять спортом прокачує м'язову систему. З тією лише відмінністю, що тут основною метою є позбавлення стресів, страхів та негативних емоцій.

Коли вам потрібно прокачати біцепс, ви виконуєте вправи з гантелями. Коли потрібний прес – ви його качаєте спеціальними вправами. Також саме і медитації бувають різними. Найголовніше знати, яких результатів ви хочете досягти та які проблеми потрібно вирішити. Досвідчений практик підкаже про те, як правильно медитувати в тому чи іншому випадку.

Рейтинг:
3.0 / 2
Просмотры:
1981
Теги материала:
медитація, майндфулнес
Категории материала:
Медитация
Источник:

Комментарии к материалу (0)

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]