Як обрати яловичину: лайфхаки та поради

Яловичина — це один із найпопулярніших видів м`яса. Вона виграє серед інших видів м`ясної продукції відносно низькою калорійністю й високим вмістом корисних речовин. Не дарма саме яловичину радять додавати навіть до першого прикорму малюкам.

Найбільшим попитом серед покупців користується яловичий ошийок, лопатка, тазостегнова частина та вирізка. Легкість приготування та поєднуваність з іншими інгредієнтами зробили яловичину універсальним продуктом для щоденних страв. Її можна вживати відвареною, запеченою самостійно або з гарніром, у складі перших страв та багатьох інших рецептів.

Яловичину цінують за високий вміст легко засвоюваного білка та поживніть при відносно низькій калорійності. Вона є багатим джерелом заліза, селену та вітаміну В12. Навіть одна порція яловичини забезпечить енергією, стане профілактикою атеросклерозу, зменшить кількість шкідливого холестерину. 

Як вживати яловичину?

Як і з іншими продуктами харчування, у вживанні яловичини потрібно дотримуватися розумних кількостей. Необхідну щоденну норму білка можна отримати з 150-170 г яловичини. Водночас лікарі радять споживати її не більше трьох разів на тиждень.

Також варто звернути увагу на спосіб приготування яловичини. Найбільше користі має варене та запечене м`ясо, а зловживання смаженими та жирними стравами може принести шкоду організму та спровокувати проблеми з серцем, судинами й травною системою.

Як обрати яловичину?

Яловичина — відносно доступний та розповсюджений продукт. Його можна знайти на полицях супермаркетів та спеціалізованих м`ясних магазинів. Проте перш ніж купити яловичину, потрібно перевірити її свіжість та якість.

Для перевірки свіжості м`яса радимо використати прості критерії:

  • запах яловичини має бути нейтральним без різких відтінків;
  • поверхня повинна бути гладенькою та блискучою, рівномірного кольору;
  • при натисканні на м`ясо, воно швидко відновлює свою форму.

Важливим чинником вибору продукції може стати вартість. Тут варто пам`ятати: якщо вам потрібна дійсно хороша яловичина, ціна на неї не можу бути низькою.

Де придбати якісну яловичину?

Якщо свіжість можна перевірити в домашніх умовах, із якістю ситуація трохи складніша. Неозброєним оком неможливо визначити умови вирощування тварин, їхній раціон, відсутність використання гормонів росту чи антибіотиків.

Під час вибору яловичини покупці зазвичай покладаються на власну інтуїцію або довіряють бренду. Якщо ви бажаєте бути впевненими у якості м`яса на своєму столі, замовте його в «М`ясторії».

«М`ясторія» має 6 магазинів-ресторанів у Києві, де ви можете обрати відбірне м`ясо самостійно. Також компанія доставляє продукцію по всій території України за допомогою Нової пошти. Спеціальне пакування підтримує стабільну температуру протягом 2-3 днів. 

Рейтинг:
5.0 / 1
Просмотры:
11045
Теги материала:
Як обрати яловичину
Категории материала:
Советы
Источник:

Комментарии к материалу (0)

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]