Вибираємо дитяче автомобільне крісло

Дитяче автомобільне крісло – це спеціальний пристрій, призначений для безпечного та комфортного транспортування дитини, що є важливим для кожного з батьків. Тому подбати про придбання такого крісла необхідно. За статистикою, при сильному лобовому зіткненні удар для малюка прирівнюється до падіння з четвертого поверху, а за наявності крісла ризик травми для дитини знижується до 50%.

На сьогоднішній день за параметрами безпеки альтернативи дитячому автокрісло немає. Створено спеціальні стандарти ЕСЕ R44.03 та R129 (I-Size), що регламентують усі вимоги щодо безпеки та якості дитячих перевізних пристроїв. Готове до експлуатації сидіння проходить випробування на манекені. Купити автокрісло можна на сайті AvtoKids, де вони представлені в широкому асортименті. Скориставшись фільтрами, батьки можуть зробити вибір за такими критеріями як:

  1. Зріст;
  2. Вік;
  3. Бренд;
  4. Група;
  5. Стандарт безпеки.

При виборі крісла важливо враховувати саме вагу дитини, а не її вік. З метою економії можна придбати пристрій, який дозволяє перевезення дітей кількох вагових груп. Але тут треба не забувати, що рівень безпеки таких крісел нижчий, ніж у аналогів, створених для конкретної вагової групи.

Немовлята

Відповідно до стандарту безпеки R129 (I-Size), дітей до 1,5 років можна перевозити тільки вперед спиною, у положенні напівлежачи. Деякі люльки обладнані ручкою, яка опускається та виконує функцію упору, що перешкоджає розгойдування. Коли дитина підростає і дістає маківкою до краю крісла – це показник, що настав час підібрати пристрій наступної вагової групи. Моделі, оснащені поворотним механізмом, можуть розгортатися без необхідності відстібати крісло, що дуже зручно при експлуатації.

Від 1 року

Ця група розрахована на вік від 9 місяців і вага понад 9 кг. Рекомендується вибирати крісла з регулюванням ременів у кілька щаблів та підголовником. Новинкою у цій групі є крісла без п'ятиточкових ременів, що застосовувалися у попередніх моделях. Заміною їм служить столик, що утримує дитину, і ременями автомобіля, що закріплюється. В цьому випадку потрібно враховувати довжину ременя та доцільність вибору столика для конкретної дитини.

Три-чотири роки

При досягненні дитиною ваги 15 кг та зростання 100 см, її перевозять у кріслах 2-3 групи та пристібають ременями автомобіля. У таких кріслах регулюється підголовник відповідно до зростання дитини, а в деяких моделях і по ширині плечей, але їхня вартість вища за стандартні крісла.

Дтей необхідно перевозити в автокріслі до 12 років. Якщо дитина молодша за 12 років, то можна встановити бустер, який розрахований на вагу від 22 кг і зріст від 120 см.

Після придбання крісла важливо правильно його встановити та пристебнути дитину, щоб вона повністю виконала свої захисні функції. Крісла можна доповнити захисними чохлами від бруду. Також не зайвими можуть бути шторки від сонця та підставки під склянки.

Рейтинг:
5.0 / 2
Просмотры:
11376
Категории материала:
Советы
Источник:

Комментарии к материалу (0)

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]