Бізнес потребує спрощення прикордонних процедур - Олесандр Ейсмонт

Більшість бізнесу в Україні перебуває у підвішеному стані і зазнає великих збитків у зв'язку з військовим становищем і ситуацією, що склалася.

Морське сполучення повністю відрізане, а це означає, що відпала можливість транспортування товарів морем. Все це сильно ускладнює та удорожчує логістику. А враховуючи довгі прикордонні процедури, на кордоні втрачається дорогоцінний час.

Олександр Ейсмонт , який керує одним із майданчиків Євротерміналу, озвучив цю проблему та рекомендує розробити спрощену систему прикордонного контролю. Таким чином, вдалося б прискорити трафік на кордоні.

Чому потрібно зняти навантаження на митницю

Навантаження на митницю має бути послаблене, а частина бюрократичних ланцюжків скасована. Ми ще живемо практично в умовах мирного часу, коли потрібні рішучі дії для того, щоб зробити логістику ефективною для воєнного часу.

Спрощені процедури дозволять швидше відвантажувати експорт та приймати імпорт. Це важливо для того, щоб не створювати зайвий дефіцит. Ситуація і так складна, навіщо її посилювати.

Те, що економіка вимагатиме суттєвих змін і ніколи вже не буде колишньою, зрозуміло й так. Отже, потрібно починати вносити зміни вже зараз.

Держава повинна послабити тису на бізнес

Держава повинна послабити тиск на для бізнес та дати вільно розвиватися. І це потрібно робити не лише на короткий період часу, а на тривалу перспективу – 5-10 років.

Тільки в такий спосіб вдасться відновити економіку від такого потрясіння. Дайте бізнесу більше свободи, спростіть або повністю ліквідуйте бюрократичні процедури, зменште податки, гарантуйте захист фiнансiв бізнесу. І все. Більше нічого не треба робити.

Взяти приклад Дубая, який звільнили від податків як експеримент. Ще кілька десятків років тому там була пустеля і трущоби, а зараз шикарне місто з величезними хмарочосами, яке стало головною оазою арабського світу.

Перше, з чого потрібно почати, так це спрощення прикордонного контролю для вантажів. Кордон просто зобов'язаний збільшити пропускну здатність, щоб уникнути періоду економічного застою.

Рейтинг:
5.0 / 1
Просмотры:
1751
Теги материала:
Олесандр Ейсмонт, бізнес
Категории материала:
Экономика
Источник:

Комментарии к материалу (0)

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]